Wie zijn wij

S&R bestaat uit de vaste kern van Lucas Keijzer en Lizette Keijzer. Samenwerkend waar het kan; afzonderlijk de eigen opgebouwde ervaring en inzichten inbrengend als dit gevraagd en effectief is. Wij adviseren bestuurders en directies bij de organisatiebesturing, -inrichting en procesgestuurd werken. Dat doen wij op een directe wijze: analytisch en oplossingsgericht. Op een gestructureerde manier aan het werk en waarmaken wat er beloofd is.
Daarnaast kunnen wij, vanuit ons hechte netwerk van adviseurs en specialisten, specifieke expertise toevoegen als dat nodig is. Ook de grote en complexe projecten zijn daarmee bij ons in goede handen.

 

Lizette Keijzer

Vertaling van visie naar samenwerking, naar werkprocessen: dat vraagt om veranderingen. In leiderschap, in taakverdeling en in onderlinge afstemming. Je wilt, met zicht op elkaars belangen de patronen doorbreken en vraagt medewerkers nieuwe wegen te bewandelen. Dat red je alleen met betrokkenheid, met eigenaarschap van hoog tot laag in de organisatie.

De basis voor succes ligt in het effectief organiseren van dit veranderproces. Daarbij vind ik het essentieel om koers en vaart in het proces te creëren. Een soort van routekaart op tafel te leggen die leesbaar is voor alle geledingen binnen de organisatie. Zo breng ik mensen samen, zodat de belangen in organisatie en bedrijfsvoering deelbaar en vertaald worden naar nieuwe processen. Daarbij helpt mijn ervaring in verschillende organisaties met verandermanagement, organisatie ontwikkeling en projectmatig werken. Als adviseur en verandermanager leidde ik projecten met vele complexe en politieke belangen in met name het maatschappelijk domein, onderwijs, gemeenten en zorginstellingen. Regelmatig ben ik bestuurlijk betrokken bij strategie ontwikkeling en herinrichting van samenwerking in het Sociaal Domein.

Sinds de studie Bestuurskunde aan de UTwente ben ik zo’n dertig jaar aan de slag in stevige veranderopdrachten bij verschillende typen organisaties. Ik werkte als interim manager in het Hoger Onderwijs en als directeur P&O. Mijn nieuwsgierigheid maakt dat ik steeds gedreven ben nieuwe inzichten op te doen. Niet alleen via het werk maar ook via opleidingen blijf ik leren. Ik volgde opleidingen Psychodrama (voice dialogue), Lean management en Governance bij Toezicht in maatschappelijke instellingen. In 2018 heb ik het ontwikkelprogramma Leiderschap van ITIP, ‘De juiste Maat’ afgesloten.

Lucas Keijzer

Wat te doen om de dagelijkse workload weg te werken? Hoe passen de processen bij de klantvraag en organisatie? Onze ingesleten reactie is vaak: nog meer drukte en nog harder werken. Het is lastig de eigen situatie methodisch te benaderen, dwars door de ‘waan van de dag’.

De  bouw is bezig met veranderen, met transformeren. Van klassiek bouwen naar, tsja, nieuw bouwen? Bouwers zoeken naar nieuwe organisatie inrichting, nieuwe cultuur en een andere manier van projectmanagement. De verspillingen in het proces moeten eruit. Slimmer in plaats van harder werken, zuiniger omgaan met mensen. Dat vraagt veel van het management. Lean speelt hierin een nuttige rol om te verduidelijken waar het daadwerkelijk om gaat.

Als gedreven verbeteraar vind ik mijn weg in vele soorten organisaties. In de ruim 30 jaar als adviseur voerde ik opdrachten uit in industriële bedrijven, evenals in ziekenhuizen en kennisintensieve ondernemingen. De laatste 7 jaar is bouw mijn vertrouwde werkterrein. In het voorjaar van 2020 publiceer ik daarover. Zie van dit boek de Samenvatting uitgave ‘Lean projectmanagement in de bouw’.

Kenmerkend voor mijn werkwijze is: ‘op een methodische manier aan het werk en waarmaken wat er beloofd is´. Ik kijk modelmatig en systematisch naar organisaties, en uiteraard met het oog voor mens en omgeving. Daarbij heb ik een divers palet aan gereedschappen zoals logistiek, Lean en Performance measurement. Ook organisatieverandering en change management horen hierbij:

  • Lean in de Bouw
  • Logistiek in Industrie en Zakelijke dienstverlening